Selma van Orselen


Selma van Orselen, geboren in Apeldoorn, nu woonachtig in het mooie vestingstadje Brielle in Zuid-Holland, startte 25 jaar geleden met een cursus keramiek. Zij vond het meteen boeiend om haar gevoel uit te drukken in klei. Haar interesse ging vooral uit naar Japanse kunst en het thema “geisha’s”. Eerst door er veel over te lezen en foto’s ervan te bestuderen en daarna door ze zelf af te beelden. Vooral de kimono’s en obi’s inspireren haar; niet te vergeten de ingetogen expressies van het gezicht. Iedere geisha is weer anders, omdat je eindeloos kan spelen met hun kleding.

Daarnaast is de natuur voor haar een bron van geluk, vooral dieren en vogels. Daarbij geeft zij dieren en vogels een stukje van haarzelf mee op dat moment.

In Brielle heeft zij vaak meegedaan aan “Kunst achter Glas” bij lokale winkels en de vele kunstmarkten in de regio. Zij geniet steeds van de belangstelling die mensen tonen en legt graag uit hoe haar beelden tot stand komen. Dat hoopt zij ook tijdens de Lochemse kunstroute te mogen doen.

1.5 Portretfoto

Selma van Orselen exposeert tijdens de kunstroute bij De Binding

Exelseweg 3

7245 VC Lochem

06 81077921

orselen@hetnet.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *