Miny Odding-Brands


Uit: “Buiten de tijd…”

Miny Odding is niet zomaar een kunstenares. Ze heeft echt iets te vertellen en de stof daarvoor vindt zij in rijke mate in de natuur. (…) Miny schildert nooit de voorbijgaande dingen, nooit de waan van de dag. Ze schildert een kerk met steunberen die vergroeit is met de grond waarop hij staat. Of neem het hunebed: enorme blokken graniet die door schuivende ijsmassa’s zijn voortgeduwd. Ook het hunebed staat “buiten de tijd”, maar waar een ander slechts grijze rotsen ziet, vertellen deze stenen haar hun kleurrijke verhaal in vele tinten. (…)

Miny zelf: “Tegenwoordig werk ik voornamelijk in acryl op doek. Eerder heb ik gewerkt met oliepastel; kleine werkjes achter glas. Ook het materiaal wol heeft mij geïnspireerd tot schilderen. In mijn laatste werken laat ik mij leiden door de kracht en kleur van gesteenten. Ik wil hun verhaal graag doorvertellen”.

Zij volgde haar opleiding aan de AKI Enschede (deeltijd) en aanvullende privé opleidingen.

De schilderijen van haar laatste project zijn te zien tijdens de Kunstroute Lochem 2017

WP_20160131_007 portret Miny

Miny Odding-Brands exposeert tijdens de kunstroute bij De Binding

Exelseweg 3

7245 VC  Laren

074 2663069 of 06 47788106

w.odding@misc.utwente.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *