Laura Hilhorst


De technieken die ik meestal op mijn werk gebruik zijn de slibdecoratie en/of sgraffitotechniek.

Het meeste van mijn werk draai ik uit roodbakkende klei, die ik zelf samenstel. Als een werkstuk droog genoeg is, voorzie ik de binnen- en buitenkant van een laag slib, daarna begint het daadwerkelijke decoreren. De decoratie bouw ik in verschillende lagen op, waarna alles kan drogen voor de eerste ovenstook. Na het glazuren volgt de tweede stook.

Naast het decoreren met slibs pas ik de laatste tijd nog een andere techniek toe: de sgraffittotechniek. Met een bandmirette trek ik lijnen in de klei waardoor er een reliëf ontstaat. Structuur heb ik in mijn werk altijd belangrijk gevonden, maar met deze techniek pas ik dat weer net even anders toe. De glazuren die ik na de eerste stook gebruik vangen en breken het licht zodanig dat het reliëf nog beter tot zijn recht komt.

 

Laura Hilhorst

Atelier Terrakotta

Verwoldseweg 41

7245 VZ Laren

0573 421664

laura@terrakotta.nl

www.terrakotta.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *