Joost Arkenbout Dekker

 


In 2001 ben ik begonnen met schilderen. In eerste instantie naast mijn baan, maar de afgelopen jaren heb ik de focus volledig op kunst en ontwerpen kunnen leggen. Naast schilderen gebruik ik mijn creativiteit ook in architectuur, grafische ontwerpen en beeldhouwen. Sinds enige tijd maak ik ook kunst “op bestelling”, ge├»nspireerd op de persoon achter de opdrachtgever, zijn drijfveren, karakter, maar ook zijn woonomgeving.

Mijn schilderijen zijn vaak expressionistisch, soms richting het abstracte. Materiaal gebruik ik wisselend, maar veelal olieverf op doek.

Het onderwerp in mijn schilderijen is vaak mijn twijfel over de mensheid; zijn misbruik van en streven naar macht en de daarbij komende eenzaamheid, geïnspireerd door de politiek, het geloof en vergelijkbare structuren in het bedrijfsleven. Ook het contrast van een overbevolkte aarde en de sereniteit van de natuur zijn regelmatig onderwerp. De verbinding met de natuur en zijn oneindigheid vind ik in de Gelderse Achterhoek en Zweden, waar ik beide woonachtig ben.

 

portret Joost Arkenbout Dekker

Joost Arkenbout Dekker

Lochemseweg 53

7214 RE Lochem

0046 739166820

www.atelierarkenbout.com

joost@atelierarkenbout.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *