Marlies van Wijngaarden


“Uit het stof gehaald”

Marlies van Wijngaarden keert met “uit (het) stof gehaald” terug naar haar roots; NLO beeldende vorming handenarbeid/textiel, coupeuse.

Na “oudgoed”en “streekgoed” is het nu tijd voor “landgoed”. Enkele jaren geleden is zij begonnen met het maken van kleden en kussenovertrekken waarin zij stoffen verwerkte die herinnerde ¬†aan bijzondere gebeurtenissen. Zij werkt graag in thema’s, dus heeft zij voor de kunstroute 2017 restanten stof gebruikt die oorspronkelijk voor iets anders gebruikt werden, zoals gordijnband, matrasbekleding of verpakkingsmateriaal. Ze zijn weer uit het stof gehaald.

Oude gebruikte materialen inspireren haar, want die vertellen vaak verhalen en roepen herinneringen op aan voorbije jaren. Afbeeldingen van landschappen hebben vaak dezelfde functie. Ook die roepen herinneringen op, zoals de mooiste plekken waar je ooit bent geweest. Gedachteplekken, of plekken om even bij stil te staan en waar je iets bijzonders hebt beleefd. Zo is de cirkel rond, textiel als tastbare herinnering aan bijzondere gebeurtenissen.

Ook geeft Marlies workshops op het gebied van textiel en gemengde technieken. Meer informatie daarover is in te winnen via mail of telefoon.


 

Marlies van Wijngaarden 2017

Marlies exposeert tijdens de kunstroute bij Graphica Lochem

Molenstraat 5

7241 AD Lochem

06 34375718

mvwijn@kpnmail.nl

www.krats.jouwweb.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *