Wilma Meijerink


Wilma volgde haar opleiding keramiek bij de SBB in Gouda, waar ze ook een extra leerjaar “draaien en glazuren” toevoegde. In haar atelier in Bathmen werkt ze nog steeds graag in klei, omdat zij daarmee elke gewenste vorm kan maken.

Later kwam daar het werken met glas bij. Glas fascineert Wilma door de transparantie en prachtige kleuren. Alle glasobjecten worden gemaakt door fusing (versmelten) en casting (gieten) van verschillende soorten glas. De verrassing na het stoken in de oven of na het afkoelen van glas daagt steeds uit tot het maken van nieuwe kunst en het streven naar perfectie.

Glas boeit, glas fascineert, glas laat je niet meer los. Dit jaar toont Wilma overwegend recent werk in glas.


portret Wilma

Exposeert tijdens de kunstroute op Landgoed Het Haveke

Zutphenseweg 113

7211 EC Eefde

06 28976917

www.depottenbakkerij.nl

wilmameijerink@gmail.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *