Galerie AfriKan


AfriKans missie is culturele uitwisseling. Via die culturele uitwisseling kunnen we de Afrikaanse cultuur ontmoeten. Dit wordt gedaan met beeldende kunst en muziek.

AfriKan wordt geleid door Nico van Kan. Hij is zowel beeldhouwer als muzikant. De muziek begon met djemb√© in de jaren ’80. Sinds 1993 werden beelden in Zimbabwe aangekocht en ten toon gesteld in zijn beeldentuin in Harfsen. Sinds 1999 is Nico fulltime met beeldhouwen bezig. Zijn ambachtelijke opleiding heeft hij gevolgd bij Zimbabwaanse beeldhouwers in zowel Nederland als Zimbabwe.

Workshops en optredens worden gegeven in Harfsen, op locaties elders in Nederland en in het buitenland. Tijdens de Kunstroute Lochem is het traditie geworden om live muziek te laten klinken. Dit jaar met Yaya, zang, ballofoon en n’yoni, Nico met djemb√© en Mbira met bongo.

Voor beeldhouwer John Type (1972) uit Chitungwiza is er dit jaar speciale aandacht. Hij startte in 1989 met beeldhouwen onder leermeester Moses Msaya en hoopt, net als zijn werken, veel andere landen te kunnen bezoeken.

 


 

portret-nico

 

Galerie AfriKan

Lochemseweg 145

Harfsen

06 20034118

www.afrikan.nl

afrikan@kpnmail.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *