Els van der Meij-Pasanea

 

 

Els is geboren in Nieuw Guinea en woont in Zelhem. Zij begon 37 jaar geleden met draaitechnieken bij de Gruitpoort Doetinchem. Daarna leerde zij andere technieken bij de Marënburg (nu het Domein) in Arnhem en docent Thijlbert Manche. Het Raku-stoken is al jaren haar favoriete werkmethode. Alle voorwerpen worden met de hand opgebouwd, daarna biscuit gebakken in de elektrische oven, daarna geglazuurd, Raku gebakken en ingerookt. Het Raku stoken gebeurt buiten in een gasoven, die tot ca 1000 graden wordt opgevoerd. Het inroken vindt plaats door het hete voorwerp met een tang uit de oven te nemen en het in een zaagselton te plaatsen, die dan wordt afgesloten. Het specifieke crackelé ontstaat in de glazuurlaag door de grote temperatuurschok.

 

Els van der Meij Pasanea

 

Els van der Meij exposeert tijdens de kunstroute bij BGO132

Zutphenseweg 132

7211 EG Eefde

cjmeij1946@kpnmail.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *