Verna Boon

 

Verna is autodidactisch knutselaar; eigenlijk “bricoleuse”. Zij vindt het heel moeilijk haar werk naar esthetische maatstaven te beoordelen. Zij hanteert een eigen visie en vindt dat knutselen en kunst heel dicht bij elkaar staan. Kunstwerken zou je alles kunnen noemen dat je door knutselen maakt. De kunst is om nieuwe combinaties te maken van dingen die je al kent. Voor haar, als knutselaar/bricoleuse, ┬áis zelfverwezenlijking een belangrijke zaak, omdat zij weet wat het voor een persoon kan doen en betekenen. Zij is geen afvalknutselaar, maar gebruikt wel voorwerpen om hun kleur of vorm. Het gaat haar steeds weer om het vinden van een mooi evenwicht tussen inventiviteit en esthetiek, zowel het ambachtelijke als het kunstzinnige moet zijn plek hebben in de objecten die zij maakt.

 

 

Verna Boon

Verna Boon

Zutpenseweg 60

7241 KT Lochem

0573 256046

www.vernaboon.nl

vernaboon@gmail.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *