Rudy Volbeda

 

Het liefst schilder ik het onbezoedelde, het ongetemde Nederlandse landschap. Dat natuurlijk niet bestaat. Een enkele keer kom je hier in de Achterhoek zo’n mooi plekje tegen, waarvan je de illusie hebt: zo zou het er eeuwen geleden misschien hebben uitgezien. En dan schilder ik soms in de verte minuscule mensfiguurtjes of kleine bouwsels om ons te doordringen van onze nietigheid.

Meestal schilder ik “en plein air”. Dat wil zeggen dat ik buiten onder de blote hemel werk. Ik wil het Achterhoekse landschap intens beleven als ik schilder. De natuur is dan mijn atelier. Ik voel de wind, ik hoor de vogels, ik ruik het water, ik beleef de ruimte en ik zie de intensiteit van het licht. Ik hoop dat u dat ook beleeft als u mijn schilderijen ziet.
portret-rudy-1

 

Rudy Volbeda

Lochemseweg 42

7214 RK Epse

0575 843413

www.rvolbeda.com

r.volbeda@chello.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *