Voor kunstenaars…

Bent u kunstenaar en wilt u exposeren dan is de Kunstroute Lochem van 2018 de eerstvolgende mogelijkheid.

Wilt u deelnemen aan een ander project van de Stichting Kunstinitiatief Lochem? Meld u dan aan via deze website.

 

Deelname aan de Kunstroute

De Lochemse Kunstroute 2017  vond plaats tijdens het Paasweekend; 15, 16 en 17 april 2017. Die drie dagen ontvingen deelnemende kunstenaars bezoekers, dagelijks van 12:00 tot 17:00 uur.

In november 2017 wordt via de nieuwsbrief de inschrijving voor de 2018 Kunstroute aangekondigd.

De inschrijving ervoor sluit op 15 januari 2018.

Ook locatiebeheerders krijgen een vooraankondiging van de jaarlijkse kunstroute, zodat zij tijdig met hun exposanten konden afstemmen.

Zowel professionele, semi-professionele als amateur kunstenaars kunnen deelnemen. De kunstvormen zijn zeer divers. Schilderijen in uiteenlopende technieken, krijtpanelen, keramiek-, brons-, hout-, vilt-, metaalobjecten en sieraden, fotografie, tassen van gerecycled materiaal en overige toegepaste kunst. Het bestuur stelt geen ballotage in en coördineert geen samenstelling van kunstenaars per locatie, maar moedigt deelnemers aan groepsexposities te vormen. Bezoekers kunnen zo een groter deel van het kunstaanbod in onze uitgestrekte gemeente zien.

In principe zijn deelnemers afkomstig uit de gemeente Lochem, maar het staat hen vrij kunstenaars van buiten de gemeente uit te nodigen, mits zij exposeren op de locatie van die gastheer- of vrouw. Het bestuur stimuleert dat kunstenaars gezamenlijk op locaties exposeren.